Historik

Två systrar som sedan barnsben bakat många olika bakverk, med inspiration från mormor Elsa och farbror Kjell, fick en idé och en dröm om ett företag tillsammans. Efter mycket funderande fram och tillbaka, diskussioner med våra makar och mycket böner till Gud, vågade vi ta steget ut i framtiden och satsa på något helt nytt!

Innan företaget startades hade vi båda på varsina håll utvecklat en passion för bakning. Madeleine jobbade som lärling på Citykonditoriet i Stockholm och Marie experimenterade och lärde sig i hemmet genom att baka och dekorera tårtor till barnen och olika vänner.

Eftersom livet tar sig olika vändningar och vägarna inte alltid går så rakt, ändrades även vägarna för företaget. Företaget låg vilande under stora delar av 2018 och hela 2019. Under slutet av 2019 valde Madeleine att lämna företaget helt och Olof gick in som andra delägare tillsammans med Marie.

I mars 2020 blev det en nystart av företaget. Företaget har tagit fram en ny grafisk profil och gjort vissa omstruktureringar. Bakning av tårtor kommer framöver att ske av Marie och dottern Olivia. Det administrativa sköts fortsatt av Olof. Till att börja med kommer antalet beställningar att ligga på en lägre nivå jämfört med tidigare.

Företaget Söta Systrar HB grundades i maj 2012. Företagets säte är i en vacker liten by, Gröntuv, som ligger Gagnefs kommun.