Snickerskladdkaka

Efter vissa eftertryckningar kommer här receptet på Snickerskladdkakan som barnen gjorde en lördagsförmiddag. Den var otroligt god och mäktig, mycket choklad och jordnötter. Receptet på kladdkakan kommer från en facebooksida från början, Kakboken utan ägg och mjölk heter sidan. Sedan har barnen och barnflickan utvecklat det lite längre.

Snickerskladdkaka – äggfri

1 dl vatten
0,5 dl No Egg
2 dl florsocker
4 msk kakao
100 g smält margarin, eller smör
1 krm bakpulver
2,5 dl mjöl
2 dl strösocker
1 krm salt

Jordnötssmör
Jordnötter
Center/Plopp
Marabou mjölkchoklad

Smörj en springform. Vispa vatten och No Egg pösigt en stund, häll i florsocker lite i taget och sedan kakao. Vispa ner resten av ingredienserna. Häll i springformen. Klicka i jordnötssmör, så mycket du tycker är lagom, men det är gott med mycket! Stoppa i en rulle Centergodisar lite här och där.
Grädda i 200 grader i 18-20 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Smält choklad och bred över sätt ut lite fler Centerbitar och strö över jordnötter. Ät och Njut!

2 thoughts on “Snickerskladdkaka

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.