Efter vissa eftertryckningar kommer här receptet på Snickerskladdkakan som barnen gjorde en lördagsförmiddag. Den var otroligt god och mäktig, mycket choklad och jordnötter. Receptet på kladdkakan kommer från en facebooksida från början, Kakboken utan ägg och mjölk heter sidan. Sedan har barnen och barnflickan utvecklat det lite längre.
Snickerskladdkaka – äggfri
1 dl vatten
0,5 dl No Egg
2 dl florsocker
4 msk kakao
100 g smält margarin, eller smör
1 krm bakpulver
2,5 dl mjöl
2 dl strösocker
1 krm salt
Jordnötssmör
Jordnötter
Center/Plopp
Marabou mjölkchoklad
Smörj en springform. Vispa vatten och No Egg pösigt en stund, häll i florsocker lite i taget och sedan kakao. Vispa ner resten av ingredienserna. Häll i springformen. Klicka i jordnötssmör, så mycket du tycker är lagom, men det är gott med mycket! Stoppa i en rulle Centergodisar lite här och där.
Grädda i 200 grader i 18-20 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Smält choklad och bred över sätt ut lite fler Centerbitar och strö över jordnötter. Ät och Njut!
Mums för en chokladälskare som jag! Kan man ersätta No Egg med ägg? Och vad är måttet då?
Det kan man! Gör som en vanlig kladdkaka, 2 ägg brukar det vara. Lycka till!