Kafferep

Så var det dags för kafferep!
Vi skulle göra en tårta till en man som fyllde 86 år. Vi fick fria händer med hela tårtan, eller båda tårtorna förresten. Så vi funderade vad som skulle kunna passa åt en man på 86, som vi inte känner eller vet något om. Så vi kom fram till att alla gillar väl kaffe, eller hur? Och tårta utan kaffe – vad är det? Med andra ord, det fick bli en kaffekoppstårta.
 

 
Den första tårtan hade en kaffekopp som var randig, så dekorationen på övriga tårtan fick bli prickar i olika storlekar fast ändå i ett speciellt mönster så att det inte skulle bli “barnsligt”.
Kaffekopparna gjorde vi några dagar i förväg så de skulle hinna torka, vi modellerade dessa i flowerpaste eftersom det skulle hinna torka ordentligt. Det blåa i dekorationerna är marsipan.

Vi skulle göra två tårtor, och för att få dem att gå under samma röda (eller kanske blåa) tråd utan att vara prick lika gjorde vi prickar och ränder på kaffekopp och tårta, och sen tog vi tvärtom på den andra tårtan. Så nästa kaffekopp blev prickig och tårtan fick ränder. Och några blå pärlor.

Tårtan innehåller blåbärsgrädde och glasskräm.

Vi spacklade den med grädde och täckte med vit marsipan. De blå dekorationerna på tårtan är också marsipan. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.