Mumsig morotskaka.

Vi tänkte dela med oss av ett smaskigt recept på morotskaka. Det bästa med den, förutom att den är god, är att den är äggfri. Om man vill göra den mjölkfri kan man byta ut grädden mot havre- soja- eller risgrädde.
Det här receptet är lagom att göra i en långpanna.

Mumsig Morotskaka

3 dl grädde (behöver ej vara vispgrädde)
6 dl socker
2 dl rapsolja
ca 8-10 dl rivna morötter
8 dl  vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
5 tsk malen kanel

Vispa ihop grädden med sockret och tillsätt olja och morötter. Blanda till en smet.
Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och häll detta i socker-gräddesmeten.
Blanda ihop allt till en smet och häll i en bakplåtspappersklädd form, typ långpanna.
Grädda i 150-175 grader beroende på ugnen, i ca 55-60 min.
Ta ut kakan och låt den svalna.

Frosting

120 g mjukt smör
8 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, gärna med elvisp. Bred ut över den avsvalnade kakan. Skär i lagom bitar.
Ät och njut eller bjud någon du tycker om!

Verkar det för krångligt att baka detta själv, eller känner du inte att du har tid eller lust att ställa dej och baka så här mitt i sommaren? Kom i så fall till oss i vårt lilla tårtkök och handla hem några rutor morotskaka!

Vi har öppet imorgon, onsdag,  mellan 10 och 14!

Välkomna in!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.