Saker man inte kan vara utan

När man jobbar som tårtdesigner, eller om man hobbydesignar tårtor, finns det så otroligt många verktyg och saker att köpa!
Ofta, för att få det fint och bra behöver man en hel del av dessa saker. Men ofta kan man hitta likvärdiga saker hemma, gaffel, kniv och sked kan vara bra att göra mönster på till exempel en bård med. Med ett glas kan man stansa ut cirklar i olika storlekar. Det är bara fantasin som sätter dina gränser!
Men trots det kan det vara ganska bra, och inte minst roligt, att ha vissa verktyg och material att kunna modellera med.
Vi tänkte ge lite tips på några såna saker, som vi gillar.
Hittar du sen nått som du vill köpa, tänkte vi bara tipsa att vi är återförsäljare åt Tårtdecor och säljer deras grejer i vårt lilla tårtkök. Om du vill köpa av oss kan du slå en signal och kolla så vi finns på plats, oftast onsdagar-lördagar 8-14.
Till att börja med behöver man en bra sockerpasta. Antingen gör man själv, det är ganska enkelt men väldigt kladdigt, det finns lite olika recept för sockerpasta så det bästa är att du hittar ditt favvorecept. Eller så köper du sockerpasta, det finns många olika märken på sockerpasta, vilken man väljer är en smaksak. Den vi gillar allra bäst är en relativt ny sockerpasta från Tårtdecor.
Eftersom den är väldigt elastisk kan man använda den både att täcka tårtor med, men även att modellera med. Antingen blandar man den med flowerpaste eller använder den ren.
Sedan är det roligt med lite olika färger att färga sockerpastan med, då funkar pastafärger bäst.
När du sen ska börja modellera kan det vara bra att ha lite verktyg, modelleringsverktyg finns i olika modeller och sorter men många är ganska lika. Vi säljer ett set med verktyg som täcker de flesta behov.
Lite utstickare för blommor och blad kan vara skoj att ha. En vattenpensel eller ätbart lim till att fästa dekorationerna är en väldigt bra sak!
Blommor kan man variera i oändlighet med lite olika färger och pärlor. Ofta kan man köpa Dr Oetkers pärlburkar på mataffären, till exempel Ica MAXI. Det finns många fina färger.
Här är en del av de saker vi säljer, nu har vi även fått in fler cupcakeformar, pulverfärger och mer sockerpasta.
Håll utkik efter ett inlägg som kommer snart om cupcakes, där visar vi lite fler grejer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.